in , ,

10 produktów, które ratują naszą wątrobę przez zniszczeniem

Awokado na ciemnym tle.
unsplash.com

Awokado

Awokado, choć nie należy do najtańszych, jest naprawdę wyjątkowo zdrowe i powinno zagościć w naszej kuchni na stałe! Mimo, że znajduje się w nim stosunkowo duża ilość tłuszczy, to warto pamiętać, że są one zdrowe i pozytywnie wpłyną na nasze serce, skórę oraz układ nerwowy!

Chora wątroba także doceni awokado, w którym znajduje się duża ilość witaminy K. Ta nie tylko wspiera nasz układ sercowo-krążeniowy, ale i chroni nasz organizm przed wieloma nowotworami – w tym także rakiem wątroby!

Zobacz także:  TOP10: fakty, które mogą uratować Ci życie

W awokado znajduje się także duża ilość glutationu, czyli związku chemicznego o właściwościach przeciwutleniających. Pomagają one oczyszczać nasz organizm z toksyn.

Written by Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.