w , ,

10 produktów, które ratują naszą wątrobę przez zniszczeniem

Kurkuma i imbir na drewnianej desce.
unsplash.com

Kurkuma

Kurkuma jest jedną z tych przypraw, które z wielu powodów warto mieć w swojej kuchni. Jej właściwości z pewnością pokocha także chora wątroba! Pomaga ona zrzucić zbędne kilogramy, co ma korzystny wpływ na ten organ.

Zobacz także:  10 trików, wzmacniających odporność

Dodatkowo, kurkuma wykazuje silne działanie przeciwzapalne. Dzięki temu pozytywnie wpływa na cały nasz organizm oraz właśnie na wątrobę, chroniąc ją przed stanami zapalnymi.

Właściwości kurkumy umożliwiają jej również naprawę zniszczonych tkanek oraz przyspieszają oczyszczanie wątroby. Kurkumę możemy codziennie dodawać do przygotowywanych przez nas potraw. Możemy także zdecydować się na picie kieliszka wody, połączonego z łyżeczką kurkumy – choć mikstura nie smakuje zbyt dobrze, to naprawdę ratuje wątrobę!

Prototyp serca.

TOP10: ciekawostki na temat ludzkiego serca

Prototyp ludzkiej wątroby.

Fakty i mity na temat naszej wątroby