in , ,

10 produktów, które ratują naszą wątrobę przez zniszczeniem

Jabłka.
unsplash.com

Jabłka

Jabłka są doskonałym źródłem pektyn, czyli błonnika rozpuszczalnego w wodzie. Odgrywają one bardzo dużą rolę w naszym organizmie. W naturalny sposób wspomagają jego oczyszczanie.

Pektyny wiążą metale ciężkie, które dostają się do naszego organizmu wraz z pożywieniem czy powietrzem, którym oddychamy! Dodatkowo, pektyny pomagają także obniżyć poziom złego cholesterolu.

Wiele osób ceni je także ze względu na to, że regulują pracę jelit. Chora wątroba doceni jabłka również ze względu na glutation, o którego właściwościach wspominaliśmy nieco wcześniej.

Written by Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.