
1. Obrotowy wałek do ciasta
Może się wydawać, że wałek do ciasta jest tylko urządzeniem, które ma ułatwić jego spłaszczanie. Powinno być więc proste i zwyczajne. Ale czy rzeczywiście tak jest? Jeśli użyjesz obrotowego wałka do ciasta, to na pewno zmienisz zdanie!
Dzięki niemu ciasto będzie się formowało dwa razy szybciej a Ty będziesz mógł wkładać w to jedynie połowę dotychczasowej energii. Wszystko dzięki temu, że mechanizm obrotowy sprawia, że możemy wałkować ciasto w każdą ze stron, nie odrywając wałka od ciasta.
Gadżety kulinarne nie muszą być skomplikowanymi mechanizmami – mają jedynie ułatwiać nasze życie! Tak właśnie jest z obrotowym wałkiem do ciasta. Z nim każde ciasto na pizzę czy ciasteczka jest łatwe i przyjemne w przygotowaniu. Przy wyborze wałka warto też kierować się materiałem, z którego jest wykonany.
O ile drewniany wygląda estetyczniej, to tak naprawdę o wiele trudniej zadbać o jego czystość. Plastikowy, choć niezbyt ekologiczny, sprawdza się w tym aspekcie o wiele lepiej. Dodatkowo, jego obrotowy mechanizm naprawdę świetnie działa, musisz to sprawdzić!