2. Podstawka na łyżkę
Podczas gotowania najczęściej używamy jednej łyżki do tego, by sprawdzać smak potrawy czy móc ją delikatnie przemieszać. Co najczęściej robimy z taką łyżką po jej użyciu? Odkładamy ją na miejsce, o którym później zapominamy, więc wyjmujemy kolejną łyżkę albo odkładamy ją na miejsce, w którym powstaje nieestetyczna plama z sosu czy kremowej zupy. Jaki jest tego efekt? Albo mnożymy ilość naczyń, albo powodujemy u siebie frustracje.
Gadżety kulinarne są odpowiedzią na problemy, z którymi spotykamy się na co dzień. Podstawka na łyżkę, która często ma postać samej łyżki, rozwiązuje nasze problemy!
Wystarczy położyć ją w miejscu, znajdującym się blisko naszego stanowiska do gotowania. Dzięki temu zawsze będziemy wiedzieć, gdzie odkładać naszą łyżkę a wokół nas nie będzie robił się niepotrzebny bałagan. Wydaje się to być banalne, a jednak większość z nas nie ma tego rodzaju przyrządu w swojej kuchni, prawda?