w , ,

To wino niszczy ziemię i zdrowie

Winiarnia.
unsplash.com

Etyczna uprawa

Prof. Chris Collins mówi, że nie chodzi o to, byśmy całkowicie zrezygnowali ze spożywania Prosecco. Obecnie sprzedaje się go około 370 milionów butelek rocznie na całym świecie. Najwięcej fanów wina musującego jest we Włoszech, Wielkiej Brytanii i w USA.

Aby zapobiec katastrofie klimatycznej w tamtejszym rejonie wystarczy rozsądniej podejść do kwestii uprawy. Rozwiązanie bieżących problemów jest możliwe, ale wymaga pełnego zaangażowania zarządców winnicy.

Muszą oni zrozumieć, że dalsze nastawienie jedynie na zysk nie przyniesie spodziewanych korzyści, a jedynie doprowadzi do katastrofy ekologicznej i sprawi, że dalsza produkcja wina będzie niemożliwa. To jednak nie koniec Prosecco-problemów.

Zobacz także:  Te ssaki potrafią oddychać przez jelita

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.