in , ,

10 produktów, które ratują naszą wątrobę przez zniszczeniem

Czosnek.
unsplash.com

Czosnek

Czosnek powszechnie uznawany jest za naturalny antybiotyk, więc nie powinno nikogo dziwić, że ma on pozytywny wpływ także na naszą wątrobę! Chora wątroba bardzo szybko doceni fakt, że w czosnku znajduje się siarka.

Dostarczenie niewielkiej ilości siarki sprawia, że w naszej wątrobie zostają aktywowane enzymy, odpowiedzialne za wypłukiwanie toksyn. Dzięki temu nasz naturalny filtr w organizmie pracuje o wiele wydajniej!

W czosnku znajduje się także alicyna oraz selen – oba te składniki wspierają funkcjonowanie wątroby. Czosnek najlepiej spożywać, jako dodatek do sałatek, past kanapkowych, mleka z czosnkiem czy do mięs i zup.

Zobacz także:  Czym jest terapia psychologiczna - kiedy warto skorzystać z pomocy

Written by Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.