w , ,

Jedz jak najwięcej śliwek

Ciasteczka ze śliwką.
unsplash.com

Śliwki – do czego warto je dodawać

W sezonie śliwki możemy jeść po prostu w formie przekąski, na podwieczorek czy drugie śniadanie. Są jednak również doskonałym dodatkiem do wielu potraw. Idealnie sprawdzą się w owsiance czy w naszym ulubionym koktajlu owocowym.

Chyba nie ma też osoby, która nie lubiłaby ciasta czy drożdżówek ze świeżymi owocami, które są posypane słodką kruszonką. Śliwa idealnie nadaje się także do knedli, pierogów czy domowych placuszków z kawałkami owoców.

Zobacz także:  Właściwości Kiwano: Egzotyczny Owoc o Niezwykłych Korzyściach

Możemy wykorzystać ją także jako dodatek do czekoladowych muffinek. Sprawdza się także w wytrawnych daniach. Możemy przygotować roladę schabową ze śliwami czy roladki z kurczaka z nadzieniem ze śliwy, suszonych pomidorów i szpinaku.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.