w , ,

Nigdy więcej nie wyrzucisz skorupek po jajkach. Wystarczy, że przeczytasz to!

Jajka w różnokolorowych skorupkach.
unsplash.com

Czy spożywanie skorupek po jajach jest bezpieczne

Wiele osób uważa, że należy kategorycznie unikać tego produktu, ponieważ jest niebezpieczny dla naszego zdrowia. Czy rzeczywiście tak jest? Ze skorupek jaj możemy się zarazić między innymi salmonellą.

Jeśli jednak podejdziemy do korzystania ze skorupek jaj w racjonalny sposób, to unikniemy jakichkolwiek problemów z tą chorobą oraz innymi schorzeniami, które mogą być przenoszone przez zewnątrzną warstwę jaj.

Skorupki po jajkach należy odpowiednio przygotować do tego, by móc je spożywać. W żadnym wypadku nie należy jeść surowych skorupek, tuż po wyjęciu z nich jajka.

Zobacz także:  Okulary przeciwsłoneczne - dlaczego warto je nosić przez cały rok

Dowiedz się, jak bezpiecznie dostarczyć sobie wapnia, krzemu, cynku, fosforu, miedzi i wielu innych pierwiastków prosto ze skorupek po jajkach. To zastąpi wiele suplementów, po które sięgamy na co dzień, by zachować zdrowie oraz sprawność!

Krojenie chleba na desce.

To zagraża Twojemu życiu: Polacy nie wiedzą jak czyścić deskę do krojenia!

Sok z selera w szklance.

Ta mikstura to jeden z sekretów urody gwiazd Hollywood