w ,

Co zrobić z resztkami jedzenia

Trzy chleby.
unsplash.com

Resztki pieczywa

Pieczywo jest również jednym z tych produktów, który stosunkowo często marnujemy. Przede wszystkim warto pamiętać o tym, że chleb czy bułki możemy z łatwością mrozić i odmrażać.

Jeśli więc kupujesz chleb na kilka dni i obawiasz się, że resztki jedzenia będą później problemem, to część pieczywa zamróź! Jeśli chleb będzie się kończył, to po prostu sięgniesz po kolejny. Pieczywo po rozmrożeniu smakuje jak to prosto z piekarni!

Chleb czy bułki możemy także wysuszyć, by przerobić je na domową bułkę tartą. Jednak, żeby to zrobić musisz mieć w domu maszynkę do mielenia. Można też teoretycznie zetrzeć pieczywo na tarce, ale to bardzo czasochłonne.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.