w ,

Co zrobić z resztkami jedzenia

Pieczone ziemniaki w misie.
unsplash.com

Makarony, ziemniaki, ryże, kasze

Zdarza się, że ugotujemy za dużo dodatków do obiadu. Nie wszystkie ziemniaki zostaną zjedzone, a makaron zostanie właściwie cały.

Zobacz także:  Kosmiczne katastrofy sporo kosztują

To nie oznacza, że resztki jedzenia się zmarnują! Spokojnie możesz je ponownie wykorzystać robiąc domową zapiekankę. Wystarczy przełożyć makaron, ziemniaki czy ryż mięsem i warzywami, które masz w domu.

Zobacz także:  Skąd wzięła się tradycja ubierania choinki

Wszystko włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać odrobiną pasaty pomidorowej, jeśli lubisz jej smak, zetrzeć na górę ser i do piekarnika na kilkanaście minut. Kolejny szybki obiad z produktów, które normalnie byś wyrzucił!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.