4. El Injerto

Owa kawa uprawiana jest w Guatemali. Dokładnie na rodzinnej plantacji, noszącej dumnie brzmiącą nazwę Huehuetenango. Proces uprawy ziaren kawowca w tym miejscu odbywa się w sposób wręcz rytualny. Zbiorów nie dokonuje się za pomocą wyspecjalizowanych maszyn a przy użyciu pracy ludzkich rąk. Następnie ziarna są suszone w naturalnych warunkach przy użyciu promieni słonecznych.
Po wysuszeniu ziarna są z najwyższą starannością pakowane w odpowiednie transportery i przewożone z farmy do docelowego miejsca sprzedaży. Tak dopracowany proces produkcji kawy El Injerto sprawia, że zyskujemy pewność, że kawa będzie miała swój niepowtarzalny aromat i będziemy mogli cieszyć się jej niezwykłym smakiem. Ta najdroższa kawa na świecie jest obecnie dostępne na rynku za ceną około 400 złotych za kilogram.
Czytaj także: Dlaczego warto włączyć pestki do swojej diety?