in , ,

Triki na pryskający olej

Nalewanie zupy z głębokiej patelni.
unsplash.com

Narzędzia których używasz

W smażeniu czegokolwiek na oleju ogromne znaczenie mają również narzędzie, których w tym celu używamy. Powinny one być wysokiej jakości i przede wszystkim suche – jeśli znajdująca się na nich woda dostanie się do tłuszczu, to ten na pewno będzie pryskał.

Warto także używać narzędzi, które zapewniają nam w kuchni bezpieczeństwo. Jeśli smażymy coś w głębokim tłuszczu – szczególnie mięso – to powinniśmy uważać na to, by to nie wypadło nam z rąk i nie znalazło się ponownie w tłuszczu.

W chwili takiego upadku doszłoby do powstania prawdziwej fontanny tłuszczu, która mogłaby spowodować blizny i poparzenia na naszym ciele.

Zobacz także:  Jak upiec filet z indyka, aby nie był suchy? Sprawdzone sposoby na soczyste mięso

Written by Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.