Koniec lato i początek jesieni, to czas na zmiany! Nie tylko garderoby czy pogody, panującej na zewnątrz, ale jest to również czas na zmianę tego, co mamy w kuchni. Lato, to idealna pora na to, żeby jeść dużą ilość sezonowych warzyw i owoców – mają ogromną ilość składników odżywczych, są smaczne i wzbogacają aromat naszych potraw.
Zimą i jesienią możemy z nich korzystać, ale już w postaci mrożonek czy słoików. Nie oznacza to jednak, że musimy całkowicie rezygnować z warzyw, będących dla nas źródłem zdrowia!
Jesienne warzywa również zawierają dużą ilość składników odżywczych. Są przy tym smaczne i możemy z nich wyczarować prawdziwe skarby na talerzu! Wystarczy odrobina pomysłu i kreatywność.
Warto pamiętać, że zdrowotne właściwości dyni pomogą nam zadbać o odporność jesienią! Jest to pora roku, w której szczególnie duża liczba osób zapada na różnego rodzaju infekcje. Aby tego uniknąć warto dbać o swoją odporność w naturalny sposób – dobrze się odżywiać i dbać o dużą ilość witamin i minerałów w pożywieniu. Aby spełnić to kryterium warto sięgnąć po dynię!