w ,

15 zdrowotnych właściwości malin!

Maliny, jako środek do walki z niedokrwistością

plastikowe opakowanie z malinami

Anemia, to choroba, z którą zmaga się wiele osób – zwłaszcza kobiet. Może przyczyniać się do zawrotów głowy, kłopotów z koncentracją czy wypadaniem włosów. Zamiast stosować żelazo w tabletkach warto sięgnąć po naturalne środki, dostarczające nam żelaza i znacznie łatwiej przyswajalne niż żelazo w tabletkach. 

Jednym z takich źródeł żelaza są właśnie maliny. Dzienne spożycie garści malin znacznie przyczyni się do podniesienia poziomu żelaza we krwi. Oprócz tego w przypadku anemii warto spożywać także szpinak, wątróbkę czy wieprzowinę i regularnie badać poziom żelaza we krwi. 

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.