w , ,

Islandczycy potwierdzają: czterodniowy tydzień pracy działa

Praca przy stole.

Czterodniowy tydzień pracy to coraz częstszy postulat, który ma poprawić jakość życia pracowników i znacznie wpłynąć na ich wydajność. Jakiś czas temu głośno było o zmianach w zakresie czasu pracy w Hiszpanii.

Dzisiaj przyłączają się do nich również Islandczycy, którzy właśnie opublikowali wyniki dwóch potężnych eksperymentów. Były one przeprowadzane na przestrzeni 4 lat (między 2015 a 2019 rokiem). Badania miały sprawdzić, jak krótszy czas pracy wpływa na jej jakość.

Okazuje się, że zmniejszony czas pracy nie tylko nie pogarsza produktywności i wydajności pojedynczych pracowników, ale nie sprawia także, że jakość usług świadczonych przez dane przedsiębiorstwo w jakiś sposób się zmniejsza.

Przygotowywanie jedzenia na patelni.

Triki na pryskający olej

Fasolka szparagowa w wiklinowym koszu.

5 powodów by jeść fasolę szparagową