in , ,

Nalewka do zimowej herbaty

Miód w słoiku.
unsplash.com

Dosładzanie nalewki

Po 4 tygodniach należy dosłodzić nalewkę. Mamy tutaj dwie opcje: słodzimy ją syropem cukrowym lub miodem. Zalecamy użycie dobrej jakości miodu, aby nalewka miała więcej zdrowotnych właściwości i jeszcze ciekawszy aromat.

Możesz jednak przygotować syrop cukrowy. Zależy nam na tym, aby nalewka była dość gęsta, więc należy przygotować syrop w proporcji 1:1. Na 1 kilogram cukru wlewamy około 1 litra wody. Wszystko razem zagotowujemy.

Zobacz także:  Można odmłodzić mózg

Kiedy cukier się rozpuści, odstawiamy go do wystudzenia. Należy uważać, by w trakcie rozpuszczania cukier się nie przypalił – w tym celu często go mieszamy.

Written by Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.