w , ,

Jakie ryby są najzdrowsze? Jedz je bez limitów

Makrela.
unsplash.com

Makrela – powszechna i niedoceniona

Makrela, to kolejna ryba z serii znane, ale niedocenione. W Polsce makrele je się stosunkowo często. Najbardziej powszechna jest w formie wędzonej, gdy idealnie nadaje się zarówno do sałatek, past, jak i po prostu na kanapkę.

Te najzdrowsze ryby są po brzegi wypełnione tym, co najlepsze dla naszego organizmu! Znajdziemy w nich witaminy A,B,D oraz E. Takie połączenie, to gwarancja nie tylko dobrego zdrowia, ale i samopoczucia. To jednak nie wszystko, co kryje w sobie makrela.

Pozostałe składniki takie, jak wapń, jod, cynk, kwasy Omega-3 i Omega-6 wspierają pracę serca, tarczycy, układu kostnego, narządów wzroku oraz wspomagają prawidłową regenerację całego organizmu i pracę mózgu!

Zobacz także:  Czy jedzenie pizzy jest zdrowe? Przepis na pizzę!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.