in ,

Właściwości pomarańczy, które mogą zdziałać cuda w Twoim organizmie!

Właściwości pomarańczy

Mniej złego cholesterolu

8. Obniża zły cholesterol: Pomarańcze mają również zdolność powstrzymywania się od cholesterolu. Ograniczają produkcję cholesterolu w organizmie, wytwarzając synefrynę. W ten sposób są w stanie obniżyć zły cholesterol i promować dobry cholesterol, a to także sprzyja odchudzaniu. 

Pomarańcza eliminuje wolne rodniki i utlenia cholesterol. To sprawia, że przyklei się do ścian tętnic. Ponadto zawierają one rozpuszczalne i nierozpuszczalne błonniki, które pomogą w zapobieganiu cholesterolu w jelitach. Będziesz dużo sprawniejszy i zdrowszy, jeśli będziesz jeść więcej pomarańczy dziennie.

Written by Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.