in , ,

5 powodów by jeść fasolę szparagową

Żółta i zielona fasolka szparagowa w wiklinowym koszu.
unsplash.com

Fasolka żółta czy zielona

Właściwości fasoli szparagowej z pewnością zachęciły wielu z nas do tego, by chętnie po nią sięgnąć. Pojawia się jednak jeszcze jedno pytanie: po którą fasolkę lepiej sięgać? Żółtą czy zieloną?

Przede wszystkim obie różnią się od siebie smakiem. Żółta jest delikatniejsza, bardziej kremowa. Z kolei zielona ma wyrazisty, mocny smak, który nie każdemu może przypaść do gustu przez wyczuwalną nutkę goryczy.

Zobacz także:  40 genialnych zastosowań WD-40

Obie są pełne zdrowotnych właściwości, więc wydaje się, że najlepiej je ze sobą mieszać. Po zieloną z pewnością powinny sięgać kobiety w ciąży, cukrzycy czy osoby z osłabionym wzrokiem. Z kolei żółta jest idealna dla tych dbających o serce.

Written by Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.