w , ,

Ciasteczka i muffinki – przepisy na jesienne desery

Muffinki w brązowych pepitkach.
unspash.com

Babeczki z budyniem czekoladowym

Do przygotowania babeczek potrzebujemy: 1 szklanki mąki, 1/3 szklanki cukru, 1/3 szklanki oleju, 2 jajek, 1 budyniu czekoladowego oraz 2 łyżek śmietany. Wszystkie składniki. z wyjątkiem budyniu, łączymy i zagniatamy z nich ciasto.

Zobacz także:  5 produktów, które tak naprawdę nie są niezdrowe

W międzyczasie gotujemy budyń z przepisu, podanego na opakowaniu – możemy użyć trochę mniej mleka, by był gęstszy. Wykładamy nasze foremki ciastem. Kiedy wystygnie budyń układamy go po około łyżce na każdą babeczkę.

Z ciasta przygotowujemy swego rodzaju 'czapeczki’, którymi zamykamy w babeczkach budyń. Całość pieczemy przez 18 minut w piekarniku, nagrzanym do 180 stopni i gotowe! Całość możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem pomarańczowym i posypać ulubioną, cukierkową posypką!

Słodkości nie muszą być trudne w przygotowaniu i czasochłonne, by mogły być apetyczne. Jesienne desery mogą być wyjątkowo smaczne i szybkie w przygotowaniu.

Zobacz także:  Zacznij stosować jednodniowy post

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.