Babeczki z budyniem czekoladowym
Do przygotowania babeczek potrzebujemy: 1 szklanki mąki, 1/3 szklanki cukru, 1/3 szklanki oleju, 2 jajek, 1 budyniu czekoladowego oraz 2 łyżek śmietany. Wszystkie składniki. z wyjątkiem budyniu, łączymy i zagniatamy z nich ciasto.
W międzyczasie gotujemy budyń z przepisu, podanego na opakowaniu – możemy użyć trochę mniej mleka, by był gęstszy. Wykładamy nasze foremki ciastem. Kiedy wystygnie budyń układamy go po około łyżce na każdą babeczkę.
Z ciasta przygotowujemy swego rodzaju 'czapeczki’, którymi zamykamy w babeczkach budyń. Całość pieczemy przez 18 minut w piekarniku, nagrzanym do 180 stopni i gotowe! Całość możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem pomarańczowym i posypać ulubioną, cukierkową posypką!
Słodkości nie muszą być trudne w przygotowaniu i czasochłonne, by mogły być apetyczne. Jesienne desery mogą być wyjątkowo smaczne i szybkie w przygotowaniu.