w , ,

Dioksyny – poznaj bliżej to zagrożenie

Mięso na papierze.
unsplash.com

Z żywności do organizmu

Z szacunków badaczy wynika, że około 90% dioksyn dostaje się do naszego organizmu z żywności. To poważny problem, ponieważ prawda jest taka, że nie możemy z niej zrezygnować. Potrzebujemy jedzenia, by żyć i móc się rozwijać.

Trujące substancje trudno powstrzymać, ponieważ przedostają się do gleby, w której dojrzewają spożywane przez nas rośliny, warzywa. Dioksyny dostają się także do tkanek zwierzęcych, które są przez nas później spożywane.

Toksyczne substancje dostają się do mięsa, które sami przygotowujemy w domu. Wystarczy, że umieścimy mięso na grillu. Będzie ono zatruwane przez szkodliwe związki chemiczne, jakie uwolnią się z brykietu, którym się posłużymy podczas palenia grilla…

Zobacz także:  Dlaczego Polacy powinni szczególnie teraz dbać o dotlenienie swojego mózgu?

Różne przekąski w szklanych miseczkach.

Uważaj na te produkty

Dwie przytulające się osoby.

Rola homoseksualizmu w ewolucji