
Czy spożywanie skorupek po jajach jest bezpieczne
Wiele osób uważa, że należy kategorycznie unikać tego produktu, ponieważ jest niebezpieczny dla naszego zdrowia. Czy rzeczywiście tak jest? Ze skorupek jaj możemy się zarazić między innymi salmonellą.
Jeśli jednak podejdziemy do korzystania ze skorupek jaj w racjonalny sposób, to unikniemy jakichkolwiek problemów z tą chorobą oraz innymi schorzeniami, które mogą być przenoszone przez zewnątrzną warstwę jaj.
Skorupki po jajkach należy odpowiednio przygotować do tego, by móc je spożywać. W żadnym wypadku nie należy jeść surowych skorupek, tuż po wyjęciu z nich jajka.
Dowiedz się, jak bezpiecznie dostarczyć sobie wapnia, krzemu, cynku, fosforu, miedzi i wielu innych pierwiastków prosto ze skorupek po jajkach. To zastąpi wiele suplementów, po które sięgamy na co dzień, by zachować zdrowie oraz sprawność!