w ,

Produkty zmniejszające apetyt

Soczewica

trzy rodzaje soczewicy

W ostatnich latach wśród dietetyków zapanowała moda na wykluczanie z diety warzyw strączkowych. Przez to warzywa takie, jak fasola, soczewica czy groszek zostały nieco zepchnięte na dietetyczny margines. Według naukowców z uniwersytetu w Teksasie zupełnie niepotrzebnie. Według nich duża zawartość witamin z grupy B, żelaza oraz włókien roślinnych sprawia, że warzywa strączkowe zwiększają wydajność procesów odchudzania o ponad 30%!

Dodatkowo, te produkty zmniejszające apetyt są łatwo dostępne i można dodawać je do wielu dań takich, jak zupy krem czy sałatki. Dodatkowo, aby pozbyć się wzdymających właściwości tych składników wystarczy dodać do nich podczas gotowania pół łyżeczki kminku! Problem z głowy. 

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.