w , ,

Zacznij stosować olejek rycynowy a zobaczysz, jak zmienia się Twoje ciało

stosowanie olejku rycynowego

Olejek rycynowy jest znany ludziom od tysięcy lat. Stosowanie olejku rycynowego było popularne już wśród starożytnych Egipcjan. Mieszkańcy tego rejonu cenili olejek ze względu na jego niezwykłe właściwości, które można było stosować w wielu dziedzinach.

Olejek rycynowy pomagał bowiem pielęgnować ciało i wspomagał leczenie. Roślina, z której jest pozyskiwany, czyli rącznik pospolity, występuje naturalnie w Afryce oraz krajach Bliskiego Wschodu.

Co ciekawe, rącznik pospolity może mieć zarówno drzewiastą, jak i krzewiastą postać. Roślina może osiągać nawet 10 metrów wysokości, co oznacza, że ma naprawdę imponujące rozmiary!

Obecnie korzystanie z dobrodziejstw olejku rycynowego w czystej postaci staje się coraz popularniejsze. Olejek jest także częstym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji. Sprawdź, co możesz zyskać, korzystając z olejku rycynowego w zaciszu własnego domu!

Ziemniaki w koszyczkach.

Ziemniaki są trujące dla ludzi – uważaj na nie

Konferencja w agencji marketingowej.

Ciekawostki o marketingu. Zobacz, jak wpływa na Ciebie świat sprzedaży