in , ,

5 powodów by jeść fasolę szparagową

Zielona fasola szparagowa.
unsplash.com

Fasolka a kondycja serca

Fasola szparagowa doskonale sprawdzi się u osób, które na co dzień dbają o kondycję swojego serca. Właściwości fasoli szparagowej pomagają uniknąć zawału serca czy zbyt wysokiego poziomu cholesterolu, który może być groźny dla zdrowia i życia.

W fasolce znajdują się ryboflawiny, kwas foliowy, witamina B6 oraz magnez. Sprawiają one, że nasz układ krwionośny funkcjonuje na najwyższym poziomie, co pomaga uniknąć zawału serca czy udaru mózgu.

Zobacz także:  Marchewka - dlaczego należy pamiętać by ją jeść?

Pozytywny wpływ fasolki szparagowej na nasz układ sercowo-naczyniowy sprawia, że jedząc ją możemy również zapobiegać nadciśnieniu i w naturalny sposób regulować ciśnienie w naszym organizmie. Fasolka to także doskonała broń w walce z miażdżycą.

Written by Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.