w , ,

Pomysły na przetwory, które warto mieć w swojej spiżarni

Ketchup z cukinii

cukinia w wiklinowym koszu

Latem cukinia stanowi doskonałą bazę do domowych przetworów. Jest łatwo dostępna i stosunkowo niedroga a można z niej wyczarować naprawdę smaczne i niekonwencjonalne przetwory.

Ketchup z cukinii ma delikatny, lekko słodkawy posmak i jest zdrową alternatywą dla tych, dostępnych na sklepowych półkach. Możemy użyć go, jako sosu do sałatki czy bazy do tortilli. 

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.