w , ,

Pomysły na przetwory, które warto mieć w swojej spiżarni

Przygotowanie gruszek w zalewie

przetwory w słoiku

Gruszki obieramy i kroimy na ćwiartki. Umieszczamy je w słoiku – niezbyt ciasno. Gruszki powinny być dodatkowo nie do końca dojrzałe, twarde.

Wodę gotujemy z cukrem do momentu aż się całkowicie rozpuści. Do słoików rozdzielamy goździki i po kawałku wanilii. Zalewamy zalewą. Zamykamy i pasteryzujemy. 

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.