w , ,

Triki w kuchni sprawią, że staniesz się mistrzem gotowania

Mielenie czosnku bez pozostawiania zapachu na dłoniach

Rozmawialiśmy o tym, jak obrać cenne cebulki czosnku, ale co z przygotowaniem go?

Ponieważ jest to tak małe warzywo, trochę trudno jest go posiekać lub zmielić – mimo że prawie każdy przepis, w którym jest czosnek, zaznacza iż ma on być zmielony.

Zobacz także:  Mowa ciała w praktyce - dzięki tym gestom i zasadom będziesz mógł wiedzieć o ludziach więcej

Mimo że czosnek nie jest ziołem ani przyprawą, dzięki temu, że jest taki mały można go tak traktować, gdy trzeba go zmielić. Nasze triki w kuchni są bardzo proste. Wystarczy, że posiekasz czosnek na mniejsze kawałki i zmielisz je moździerzem i tłuczkiem. Dzięki temu Twoje dłonie nie przejmą nieprzyjemnego zapachu tego warzywa. Jak wygodnie!

Mincing Garlic without Making Your Hands Smell
Zdjęcie: Katherine Hanlon/ Unsplash.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.