Sposób przygotowania

Pokrojony w drobną kostkę czosnek, cebulę i pora podsmażamy na oliwie. Po kilku minutach dodajemy do nich surowe mięsa z indyka, połączone z ulubionymi przyprawami. Warto jednak pamiętać o unikaniu gotowych mieszanek przypraw, ponieważ najczęściej są niezdrowe i zawierają dużą ilość węglowodanów. Zamiast tego lepiej skomponować własną, zdrowszą wersję popularnych na rynku przypraw, łącząc ze sobą słodką paprykę, sól, pieprz i ulubione zioła.
Następnie dodajemy cukinię, startą na średnich oczkach na tarce. formujemy dwa kotlety i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron przez około 6 minut z każdej.Kotlety wkładamy do przekrojonej bułki. Możemy dodać do niej dowolne warzywa. Świetnie będą pasowały pomidory, sałata lodowa czy ogórki.