w , ,

Przepisy na jesienne kolacje

Zupa warzywna w miseczce.
unsplash.com

Rozgrzewająca zupa warzywna

Jesienią w Twojej kuchni nie może zabraknąć zupy warzywnej, która będzie rozgrzewająca i doda Ci odporności! Do jej przygotowania potrzebujesz 500 gramów dyni, kilku plasterków imbiru, jednej cebuli, 2 ząbków czosnku, 1 papryki, 2 marchwi, 6 pieczarek i 6 ziemniaków.

Przyda się także około 250 ml passaty pomidorowej oraz 500 ml bulionu warzywnego. Wszystkie warzywa kroimy w dosyć dużą kostkę i umieszczamy w naczyniu do gotowania z odrobiną oliwy. Podsmażamy je przez około 7 minut.

Zobacz także:  Czosnek niedźwiedzi: właściwości, zastosowanie i skład

Po tym czasie zalewamy całość bulionem i gotujemy przez 20 minut. Dodajemy imbir, kilka goździków, paprykę wędzoną, trochę pieprzu i gotujemy kolejne 15 minut. Zalewamy całość pomidorowym sosem i gotowe – jesienne kolacje mogą być naprawdę lekkie i pożywne!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.