1. Spożywanie kiszonych warzyw i owoców

Warto zdawać sobie sprawę z tego, że nasz organizm powinien być w takim stanie, by radzić sobie samodzielnie z infekcjami. Nie chodzi bowiem o to, aby dostarczać mu kolejnych leków, które obciążają układ trawienny, lecząc jedynie objawy kolejnych infekcji. Nasi przodkowie wiele lat temu zaczynali jeść kiszonki tuż po zakończeniu lata – i nie bez powodu!
Spożywanie kiszonek, to trik wzmacniający odporność! Wszystko dzięki temu, że regulują pracę naszego układu trawiennego. Dzięki temu zostaje w nich zachowana równowaga pomiędzy poszczególnymi szczepami bakterii. To z kolei sprawia, że organizm dobrze przyswaja składniki odżywcze z pożywienia – mamy więc odpowiednią ilość witamin i minerałów, by poradzić sobie z różnego rodzaju infekcjami, atakującymi nasz organizm w sytuacji, kiedy przebywamy z kimś chorym lub wychłodzimy swój organizm.