Kożuch na mleku, to wspomnienie z dzieciństwa, o którym wolelibyśmy zapomnieć. Pamiętasz moment oczekiwania na pyszne kakao i to rozczarowanie, kiedy okazało się, że na jego powierzchni znajduje się kożuch?
Jeśli tak jest i chcesz nieco odczarować tę sytuację z dzieciństwa, to ten artykuł jest dla Ciebie! Dowiesz się z niego, że kożuch nie jest wcale obrzydliwą błoną, której należy się wystrzegać.
Sposób, w jaki dochodzi do jego powstania świadczy o tym, że naprawdę warto go spożywać i nie trzeba się go obawiać! Świadomość tego może sprawić, że przestaniemy się obawiać tej substancji.
Dodatkowo, będziemy mogli ją wykorzystać w kuchni! Warto zmienić zdanie na temat tego, co postrzegamy w negatywny sposób. Być może okaże się, że zupełnie nie warto, bo rzeczywistość jest bardziej przyjazna naszemu zdrowiu!