w ,

Co zrobić z resztkami jedzenia

Warzywa i owoce na drewnianych deskach.
unsplash.com

Resztki warzyw i owoców

Aby warzywa i owoce się nie marnowały, najlepiej je mrozić. Jednak co wtedy, gdy tego nie zrobiliśmy, a ich żywotność ewidentnie już się kończy? Spokojnie, mamy na to kilka sposobów. Owoce można wykorzystać do ciast czy babeczek.

Świetnie sprawdzą się również w koktajlach zdrowotnych, które możemy przygotować na bazie wody, jogurtu czy mleka. Resztki jedzenia w postaci warzyw doskonale sprawdzą się do przygotowania domowych zup kremów!

Zobacz także:  Wpływ diety na wygląd, czyli jak zadbać o skórę od wewnątrz

Wystarczy ugotować warzywa, zalać je bulionem, zblendować. Taka zupa najlepiej smakuje, gdy dodamy do niej grzanki robione na patelni i na maśle oraz kilka kawałków startego sera. Szybki i tani obiad, który dodatkowo jest zdrowy!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.