w ,

Co zrobić z resztkami jedzenia

Zupa jedzona przez kobietę.
unsplash.com

Rosół jako baza

Chyba w każdym domu zdarza się tak, że po niedzielnym obiedzie zostaje nawet litr rosołu, z którym nie wiadomo co zrobić! W końcu zupa najlepiej smakuje wtedy, gdy jest świeża, gorąca – prosto z gazu!

Zobacz także:  TOP 20 kraje w których dochodzi do zdrad

Taki rosół możemy przede wszystkim zamrozić. Warto zainwestować w specjalne woreczki do mrożenia płynów. Dzięki temu w tygodniu ugotujesz tylko świeży makaron i zdrowa, rozgrzewająca zupa dla całej rodziny będzie gotowa.

Resztki jedzenia w postaci rosołu możemy również wykorzystać, jako bazę pod zupy warzywne, zupę pomidorową czy ulubiony sos do mięsa. Tutaj ograniczeniem są jedynie nasze preferencje kulinarne i wyobraźnia!

Zobacz także:  Badanie poziomu witamin i minerałów – cena i najważniejsze informacje

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.