
Naturalne źródła chromu
Chrom znajduje się w dużej ilości produktów, które z łatwością możemy włączyć do codziennej diety. Źródła chromu, to między innymi sery, pomidory, jajka, jabłka czy pomarańcze. Ale należy do nich również szpinak, kakao, drożdże czy produkty strączkowe.
Tego rodzaju produkty są nie tylko bogate w chrom, ale i inne witaminy i pierwiastki takie, jak witamina A, C, E żelazo, magnez czy potas. Co ważne, dla prawidłowego wchłaniania się chromu konieczne jest dostarczanie sobie witaminy C.
W związku z tym, jeśli zadbamy o odpowiednią ilość chromu w naszej diecie, to dostarczymy sobie także innych związków, usprawniających funkcjonowanie naszego organizmu, wzmocnienie odporności i zadbanie o to, by nasze ciało służyło nam przez wiele lat do spełniania swoich marzeń, pasji i realizowania się zarówno w życiu prywatnym, jak i zawodowym.