Szarlotka na jaglanym spodzie

To zdrowy pomysł na jabłka, który sprawdzi się u wszystkich tych, którym nie chce się spędzać wielu godzin w kuchni nad przygotowaniem deseru. Szarlotka na jaglanym spodzie jest łatwa i szybka w przygotowaniu a jednocześnie smaczna i pełna wartościowych składników odżywczych.
Do przygotowania szarlotki na jaglanym spodzie potrzebujemy

- szklanki kaszy jaglanej,
- 450 ml mleka – może być zarówno krowie, jak i roślinne,
- około 2 kg jabłek o kwaśnej bądź słodkiej odmianie w zależności od naszych preferencji,
- pół szklanki cukru kokosowego,
- 2 łyżki cynamonu i odrobina wanilii.
Składniki na kruszonkę:
- 150 g mąki pszennej, gryczanej lub kokosowej,
- 75 g masła,
- 75 g cukru trzcinowego,
- pół łyżeczki startej skórki z pomarańczy.