in ,

Chcesz wzmocnić swoją odporność? Zacznij to jeść!

cebula odporność

Cebula

W celu podniesienia odporności cebula może być spożywana tylko na surowo – wówczas zawiera mnóstwo naturalnych substancji o działaniu bakteriobójczym, które wzmacniają układ odpornościowy.

Dobrym sposobem na przyrządzenie cebuli bez pozbawiania jej właściwości jest przygotowanie tzw. syropu z cebuli. Do jego przygotowania wystarczy pokroić cebulę, zasypać ją cukrem lub zalać miodem i poczekać aż puści soki, tworząc cudowny syrop, którego smak nie jest taki zły, jak mogłoby się przed spróbowaniem go wydawać.

Written by Daniel

Student uczelni biznesowej, założyciel portalu Sztosowe.pl, pasjonat nauk przyrodniczych. Interesujący się zdrowym żywieniem, dbaniem o swoje ciało, sportem oraz psychologią. Autor licznych publikacji dotyczących zdrowia oraz urody.