w ,

Chcesz wzmocnić swoją odporność? Zacznij to jeść!

Kiszonki odporność

Kiszonki

Kiszone ogórki czy kapusta to przede wszystkim solidna dawka witaminy C, lecz największą zaletą z ich spożycia jest dostarczenie organizmowi bakterii kwasu mlekowego, które powstają w procesie fermentacji.

Zobacz także:  Jedz ten ,,owoc młodości'' przez cały rok! Twoja skóra zawsze będzie piękna

Ich zadanie w naszym organizmie to zasiedlanie ścianek jelita i przeciwdziałanie powstawaniu bakterii gnilnych. Oprócz tego, bakterie kwasu mlekowego zwiększają w organizmie produkcję naturalnych substancji przeciwbakteryjnych i przeciwwirusowych, stymulując w ten sposób cały system odpornościowy.

Napisane przez Daniel

Student uczelni biznesowej, założyciel portalu Sztosowe.pl, pasjonat nauk przyrodniczych. Interesujący się zdrowym żywieniem, dbaniem o swoje ciało, sportem oraz psychologią. Autor licznych publikacji dotyczących zdrowia oraz urody.