w ,

Nigdy nie zapominaj o jedzeniu tych 20 najzdrowszych potraw na świecie!

bataty

Bataty

Słodkie ziemniaki. Te bulwy, występujące w wielu odmianach, od białych, poprzez żółte, pomarańczowe, różowe, aż do fioletowych, właśnie dzięki zawartości barwników: beta karotenu, likopenu i antocyjanów, mają korzystny wpływ na zdrowie człowieka, redukując ryzyko zachorowania na choroby nowotworowe, działając przeciwzapalnie i redukując stres oksydacyjny.

Słodkie ziemniaki zawierają ponadto witaminy: C, E oraz witaminy z grupy B, w tym kwas foliowy, wapń, mangan, potas i fosfor.

Bataty są lekkostrawne i łatwe do przygotowania, stanowią doskonały dodatek do posiłku nie tylko dla dorosłych, ale także dla dzieci.

dobry wzrok

Chcesz mieć sokoli wzrok? Zacznij jeść te produkty!

1

Nigdy nie jedz tych 20 potraw, jeśli chcesz długo żyć!