w ,

Nigdy nie zapominaj o jedzeniu tych 20 najzdrowszych potraw na świecie!

kiełki

Kiełki

Zobacz także:  Łyżka miodu codziennie przed snem? Zobacz dlaczego warto to robić!

Kiełki różnych roślin to skoncentrowane magazyny witamin i minerałów.

Ich skład zależy od gatunku użytych nasion, ale zasada jest podobna: proces kiełkowania nasion uruchamia enzymy udostępniające małym roślinkom witaminy, minerały i substancje odżywcze niezbędne do początkowej fazy wzrostu.

Zobacz także:  Magiczny napój Ayahuasca, święta krew Jezusa przyjmowana od tysięcy lat!

Dla człowieka substancje te stanowią bogate źródło aminokwasów, węglowodanów, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz mikro- i makroelementów.

Regularne spożywanie kiełków uzupełnia niedobory witamin, działa antynowotworowo i wzmacnia system odpornościowy.

Zobacz także:  Nie pozwól nikomu trzymać tego w lodówce!

Podobał Ci się ten wpis? Podziel się nim ze swoimi znajomymi!

Napisane przez Daniel

Student uczelni biznesowej, założyciel portalu Sztosowe.pl, pasjonat nauk przyrodniczych. Interesujący się zdrowym żywieniem, dbaniem o swoje ciało, sportem oraz psychologią. Autor licznych publikacji dotyczących zdrowia oraz urody.